Tropheus Türleri ve Özellikleri Tropheus Akvaryumu Nasıl Olmalı ( Tropheus ikola Tropheus Duboisi )
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
Facebook adresim:
Twitter adresim :
VK adresim :
Bu balık için akvaryumun büyük ve uzun olmalı, minimum 125 cm uzunluğunda ve en az 300 litrelik bir akvaryumun olması, onun daha rahat haraket etmesini sağlayacaktır. . Her bir koloni en az 12 şerli guruplar şeklinde olmalıdır. Bir ya da 2 erkek olması, en iyi seçim olacaktır.
Tropheus balıkları (ikola, duboisi) bakımında etkili olan bir diğer konu da, akvaryum suyudur. Tüm Tanganyika cikletleri, yaşayabilmek için sabit bir sıcaklığa ve bol oksijene ihtiyaç derecenin altı ve 28 derecenin üstündeki sıcaklıklar, bu balıkların yaşamasına çok izin vermez. Tabi benek hastalığı tedavisi için 30 derece suda birkaç gün kalabilirler. Ayrıca göl 12 ile 14 arası su sertliğinde ve 9 derecelik ph değeri ile sürekli alkalidir ve çok serttir. Suyun alkalilik oranını arttırmak için İngiliz karbonatı kullanabiliriz. Ayrıca Suyun sertliğini arttırmak için de kabartma tozu Midye kırığı çakılı ve tuz kullanabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için Karbonat sertliği nedir adlı videomu da izleyebilirsiniz.
Tropheus balığının suyunun sertliği, Tuz ile arttırılabilirBunun için 300 litrelik bır akvaryuma 50 gr. Kadar sofra tuzu koyabilirsiniz.
Bu balık türünün bakımında ayıca akvaryum suyunun sıklıkla değiştirilmesinde fayda vardır, , haftalık yüzde 10 ile 30 arası su değişimi düzgün su şartları sağlanmasına yardım eder.
Üçüncü olarak. Tropheus balıklarının otçul balıklar Spirulina ağırlıklı besleyin. Kankurdu ya da canlı yem ile beslemek, bu balıkların şişme (bloat) hastalığına yakalanmasına sebep verir. Bu yüzden bu yemleri vermeyin.
Tropheus balıkları çok agresif balıklardır bu yüzden oturmuş olan koloniye yeni bir balık ekleyecekseniz, bu balığı muhtemelen öldüreceklerdir. Sınırlı sayıda balık çeşidi, tropheuslar ile yaşar, bu balıklara örnek ters yüzen çöpçü balığı, Tanganyika Palyaçosu, Leptosoma gibi balıklar örnektir. Bu balıklarda Tropheuslarınız ile çok benzer özellikler taşıyan balıklardır. Çok benzerden kastımız beslenme ve sindirim sistemi ile ilgili. Tabi benim size tavsiyem, eğer buna mecbur değilseniz, başka balıklarla beraber bakmamanız yönünde. Frontosa gibi et yiyen ya da Sarı Prenses gibi et de yemesi gereken balıklar ile Tropheus bir arada bakılamaz çünkü beslenme şekilleri farklıdır. Tropheusları benzeri olmayan balıklarla birlikte beslemek Bloat hastalığını tetikleyici bir unsurudur.
Tropheus türleri, Malavi Bloat olarak da bilinen Afrika Bloat’ına karşı çok hassastır.
Bu hastalığın en sık nedeni, Stres, ulaşım, kötü su kalitesi, yetersiz beslenme, aşırı beslenme ve saklanma yerlerinin olmaması gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Kolayca düzeltilen diğer nedenler, uygunsuz bir diyettir ve suya çok fazla tuz eklenmesidir.
’Bloat’ ilk belirtisi iştahsızlıktır; daha sonra karın şişmesi, çok sık nefes alma, durgunluk, tekrarlama, vücutta olası kırmızı çizgiler ve lifli beyaz dışkılar izler. Yemeyen bir balık derhal tedavi edilmelidir, yoksa ölecektir.
Önleme son derece önemlidir ve muhtemelen hemen tedavi edilirse, balık kurtulur. Bunun için size Metronidazol kullanmanızı tavsiye ederim, bu en güvenilir tedavi olarak kabul edilir bir başka tedavi için ise Mardel Clout kullanımıdır, ancak bunları birlikte kullanmayın.
Bu Balıklara bakacaksanız, onlara sakin bir yerde bakın. Onların üzerinde stres yaratmayacak ortamları seçin. Suyu aynı gün, aynı saat ve aynı zaman dilimi içerisinde değiştirin. Akvaryumun ışıklarını aynı saatte açın, aynı saatte kapatın. Tropheuslarınızı aynı saatlerde yemleyin. Her gün rutin olarak aynı zamanlarda yapın.
Tropheuslarınızı yemlerken mutlaka izleyin. Yem yemeyen balığın tespiti ve hastalanıp, hastalanmadığı bu anlarda daha çok anlaşılır. Tedavisi onu bu evrede tespit ettiğinizde daha kolaydır.
Tropheus türlerinin cinsiyeti, belirlenmesi zordur ve çeşitliliğe bağlı olarak değişebilir. Erkekler dişilerden biraz daha büyük olma eğilimindedir, ancak bu her zaman güvenilir değildir. Dişiler erkek kadar büyümez ve renkleri daha az kalındır.
Tropheus üretimi biraz zordur. Aslında zorluğu, 12 ile 20 balığın küçükten itibaren birlikte büyümesi gerekliliğidir. 1 Erkeğe en az 5 dişi veya çok olacak şekilde olursa, yavru alma ihtimali daha çok olur. Sonradan eklenecek balıklar, birbirlerine zarar verecektir. Dişilerin üreme durumuna getirilmesi zordur ama erkek bunu her seferinde deneyecektir.
Dişi ilk yavrularını aldığında, bunları muhtemelen kaybedecektir. Bunun sebebi annenin daha yumurta taşıma becerisini gösterememesidir. Bu yüzden, bir kuluçka makinanızın olmasını öneririm. Ağzında gördüğünüz zaman, hemen kusturup, yumurtaları bu kuluçka makinasına alın. Ama tecrübeli annelerde bu sorun olmayacaktır. Duboisi Maswa Yavru Bakımı. Tropheus ikola tropheus duboisi tropheus akvaryumu.
#tropheus #tropheusmaswa #ikola #tropheustürleri #tanganyikagölü
1 view
11
3
4 months ago 00:10:02 1
Tropheus Türleri ve Özellikleri Tropheus Akvaryumu Nasıl Olmalı ( Tropheus ikola Tropheus Duboisi )